Secondary – Form 4

July 17, 2008 at 1:47 am 7 comments

Form 4 adalah tahun paling
konflik dalam idup aku.. asam garam dalam idup bermula
ak tak sangka tahun yang paling banyak air mata ak mengalir.

read more…

tahun yang paling aktif dan kontroversi dalam idup ak
herm.. banyak citer.. meh la aku citer sesikit erk..
ak try ingat.. pedih seh nak korek balik citer2 nie..
ok.. here we go now..

aku ader inspirasikan projek mega teater Hang Tuah
projek nie aku sasarkan berharga RM5000..
projek nie agak berat dan memang betul seperti ape yang aku nak
mencabar jiwa dan mental aku.. dengan kekurangan sokongan dari pihak
sekolah dan cikgu-cikgu, krisis dalaman pemberontakan dalam batch aku,
dan melibatkan pihak penulis skrip luar dan pelatih luar..

pada permulaan projek., aku tidak mendapat sokongan & kerjasama
dari bebudak batch aku sendirik.. diorang kutuk2 belakang aku laie..
cam nak kate dipulaukan tidak sbab mungkin ada yang bertalam dua muka..
tak berani nak talk depan2.. tapi aku tau pun da lambat
tuh la.. ngat good and loyal frenz tapi tak..😦
memang projek berani mati berani aku cakap aku put full throttle mind
aku pikir pasal projek nie.Sampai ak sendiri call office wakil rakyat
nak mintak sponsor.. hohoh..pengetua bengang dengan tindakanku itu..
namun mujur smpai satu masa, semua
batch aku beri kerjasama jugak akhirnyer..

nak diringkaskan citer, sume projek da berjalan lancar sume,
kitorang send invitation pada semua sekolah sbp seluruh malaysia termasuk ke
sabah sarawak.. hope dapat wat sejarah sekali lagi. eheh
tapi tak dapat smbutan. jauh kot..

biler sume setel, satu tuduhan kene pada kami
terutamanya aku la sebagai pengarah projek, kami “perancang maksiat”
ak kesian kat cikgu2 yang banyak support
cam c latifah, c jabar,c mail,c kristina, & lain2..
diorang pun terasa jugak sebab diorang da banyak tolong
kat dalam kelas pun ak kene sindir jugak
kononnyer “menghalalkan cara””

dalam masa yang sama ak join proj robotik kebangsaan dgn fay,huda,monk, rexa
biler sampai pusat sains negara, kitorang disqualified sbb umur
tapi robot kitorang patut dapat 1st sbb dier kasik run jugak
tapi markah tak kira..herm..

cikgu mail bawak ak minum sebab dier kesian kat ak stress.
ak pun tak sangke ader jugak orang caring kat aku kan.. herm

waktu hari anugerah rasenyer plak
teacher jam salah paham kat aku..
dier ngat aku tak nak tolong dier dengan slide show
pastu dier cop aku keje sebab nak nama.
adei.. kat dalam kelas waktu form 5 kene perli saje aku..
sedih jugak.. nak wat baik tak wat baik.. ape salah aku..

pastu ader jugak cikgu anti aku..
kalau aku dapat anugerah tak percaya plak..ngat aku tiru,
pastu yang ak memang ingat smpai mati rasenyer
cikgu zack & ustaz roslan memang bebetul anti aku.
ade saje ak kantoi.. siap dorg ktuk ayah aku laie depan ak..
aku memang juz hormat sebab nak spm..sebab 2-2 ajar aku.
sekarang nie pun rase nak tampar diorang jerk nie..sebab spm da lepas
aku memang da cube nak maapkan diorang..tapi biler ingat ape dorg wat ak takleh
ak pernah nak letak jawatan pengawas n nangis teresak2 dpn cikgu wan nasihah
sebab dorang..
biler waktu aku form 5 knon cikgu zack da berubah jd baik
ak sikit pun tak heran. Lantak la, hati kotor sebenarnyer ak kenal dier

maybe sebab dorg aku tak dapat jadik KP
banyak masalah dorg timbulkan ngan aku..bbdk tak tau..
diorang cikgu disiplin.. takper takper..

tapi aku sayang sangat kat cikgu2 yang selalu support ak, paham ak.
ntah la.. tak mampu aku balas jasa diorang.. memang betul dorg insan yang mulia
adei.. meleleh air mata aku sekarng nie..herm

tapi yang manisnyer kenangan nak sambut merdeka..
aku ngan fay curik line tenet kat office. pastu kantoi ngan cikgu tajol
pastu kene panggil ngan pengetua, fay yang kene marah lebih
sbb pengetua kenal ak sesikit. .eheh sory fay

waktu ak p jembori pengawas pahang,
balik dari tuh jer aku sakit gigi.. adei..
betul dugaan takleh tdo..
herm.. terharu laie ak di situ..

result ak makin menurun waktu form 4..
aku tau mak ayah pun maybe keciwa skit kot..
sebab ak cam da tak minat blajar sangat..
yer la.. masuk kelas ader plak cikgu nak anti aku la sindir aku la
jadik aku suke duk bengkel kh.. sebab situ jer tmpat
ader cikgu yang caring n sayang ak.. eheh
masalah betul ak kan? tak nak belajar kejadah ape ntah aku nie..

itu ler kisah idup yang ak still leh ingat
sebab tuh aku tak sanggup nak masuk sek men semula..

Entry filed under: myselF, personaL - mikE. Tags: .

Secondary – Form 3 Belajar English secara Online dan Percuma!

7 Comments Add your own

  • 1. mucitt  |  July 17, 2008 at 11:52 am

    ak n house ak menanti cerita form 5 ko..yeah, ragam bdk SBP!!!

    Reply
  • 2. aku..  |  September 21, 2008 at 9:08 pm

    mmg ar..zackon ngn rosakam yg berhati busuk..ramai da batch aku kuar sbb dorg ni…

    Reply
  • 3. mmsy87  |  September 21, 2008 at 9:34 pm

    herm.. ape leh wat.. harapnyer diorang dapat ler balasan kan? eheh.. jahat jugak ati aku nie.. ehehe

    Reply
  • 4. aku..  |  September 21, 2008 at 9:38 pm

    ntah..bley tahan busuk lu ni..haha

    Reply
  • 5. mmsy87  |  September 22, 2008 at 2:47 am

    eleh..bukan busuk maa.. juz nak diorang insap
    n bertaubat.. kan betul tuh kan?
    jangan ulangi perbuatan yang tak elok lame tuh
    eheeh

    Reply
  • 6. Yatie  |  November 5, 2008 at 9:54 am

    hehe…teringat zaman dolu2… hm, nway, mmg mcm tu, mane ade pemimpin yg sume org sokong… kan kan…mesti ade bangkang2… nabi muhammad pon org bangkang nie kan pulak kite manusia biase… jgn sedeh2 oke? :p

    Reply
  • 7. mmsy87  |  November 6, 2008 at 12:15 am

    oreit..
    time form 5 citer kiter plak kan? eeheh

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


%d bloggers like this: