MESRA BERSAMA ANAK YATIM

July 28, 2008 at 9:30 am Leave a comment

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk permbaca blog ku sekalian. Hari ni, hari isnin bersamaan 28 Julai 2008. Mcm x percaya semalam ak ngan sumer ahli MELTECH dah berjaya anjurkan satu aktiviti MESRA BERSAMA ANAK-ANAK YATIM Taman Medan Petaling Jaya. Projek yang telah di rangka sejak sem lepas lagi, yang menelan belanja RM3000 lebey, dah pon selamat berjalan dengan jaya nyer..sumer hasil jualan dan derma2 dr pelbagai pihak kami salurkan terus ke tabung rumah anak2 yatim dan ibu tunggal Taman Medan nih. Kira berhibur sambil beramal la =)

 

read and see more

Since ak pon da sem 5, yang selame ni ak cumer sekadar ahli lelap je dalam persatuan tuh, nak jugaklah ak contribute tenage and kudrat yang ak ader untuk persatuan akunih. Dengan berbekalkan jawatan AHLI JAWATANKUASA SUKAN, ak telah dipertanggungjawabkan untuk manage sukan (sukaneka je pon) untuk anak-anak yatim. Make dengan itu berjemurlah aku di bawah pancaran cahaya matahari sepanjang hari Ahad semalam.

Macam biaselah, nk share cerite and gambar dan jugak pengalaman melayan kerenah budak2 kecik nih..

Aktiviti nih bervenue di padang MBPJ petaling jaya, berhadapan dengan Amcorp Mall, btol2 dkt stesen LRT Taman Jaya (alah, same tempat ngan Hot FM Big Jam dulu tuh..)

Alkisahnyer mcm ni.. Biro Kebajikan MELTECH selalu buat aktiviti mengajar anak-anak yatim taman medan, kire bg tutor kat diorang r..setiap minggu 10 org akn datang utk bg tutor kat diorang..

kire anak2 yatim Taman Medan nih da jadik mcm adik2 angkat Biro Kebajikan MELTECH la. So aktiviti semalam merupakan aktiviti kemuncak untuk diorang, doesnt mean kitorg akn berenti bg tutor kat diorg, cumer nk rapatkan lagi ukhwah sesame adik2 and ibu-ibu tunggal Taman Medan. Macam2 jugak la kesukaran yang BIRO KEBAJIKAN ni kne tempuhi..(peh ayat!!)..

nk gne padang MBPJ tu ingatkan free, upenyer kne bayar, makan ribu jugaklah. Nak dapat budget dari Fakulti Sains Kesihatan pon susah sgt, makan masa..banyak procedure. So, pengarah program nih, Nor Salmi kne carik banyak sponsor.

Alhamdulillah, optical England join..

 

diorang ader buat promosi buat spek yang harganya jauh lagi murah dari student price. pastu pemeriksaan mata secara percuma.

Puchong Medical Center pon ader datang bg sokongan pada program nih. diorang ader bg free Medical Check-up ..walaupon kakak2 nurse tu agak kerek and x mesra alam, tp nurse yang senior tetap best and otai..haha..thanks guys sebab sudi periksa air kencing kitorang.ehehe..

 

Thanks gak kat korang2..

Tak lupe jugak kat lain2 agensi and ape2 lah yang datang untuk memeriahkan program nih. SYABAS, Rakan Muda, pastu ader lagi yang ak x brape nak ingat.Kami sempat gak snap few pics ngan anak2 yatim and ibu tunggal nih..hope diorg enjoy ngan sumer aktiviti yang kitorang anjurkan.

 

Kepada kawan2 yang ak jemput and sudi lapangkan masa untuk attend mende alah ni pon terima kasih ak ucapkan.

 

ha..ni lah kenangan aku ngan org2 rapat aku yang join venture nih. (Aku, mamat, didi and yati).

semoga aktiviti kami mendapat berkat disisi-Nya. Amin.

 

Entry filed under: mase dEpaN. Tags: , , .

Trip MELTECH Destiny’s Child – Survivor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


%d bloggers like this: