Bengkel sopan AND anggun [Part ii]

August 16, 2008 at 1:57 pm 6 comments

cube tengok ape yang lain dengan akak ni punyer cara selempang tudung die..curious x nak tau mcm mn???sempena nisfu syaaban nih,dengan rase berbesar hati and hepinyer saya, nak share ilmu pasal cara2 nk pakai tudung..style ni same je mcm yang biase,cume ader ckit lain,x susah pon..senang je..meh bace meh.. =P

Step 1

Pakai anak tudung, tudung empat segi di lipat jadik tiga segi..ha..yang ni mcm biase la..

Step 2

Letak tudung atas kepala,dan pastikan ia terletak sama tengah. Semat kerongsang di bawah dagu.

Step 3

Ambil sebelah bahagian kanan tudung dan bentukkan V. tengok gambar tuh betul2..die x macam yang selalu kite buat..kemudian semat pada bahu dengan kemas.

Pastu sematkan yang belah kiri mcm biase la..paham ke? boleh folo ke?

Mende ni simple je..xsusah..Selamat mencube ye =)

Entry filed under: mase dEpaN. Tags: , .

Bengkel sopan AND anggun [Part 1] MITB (Preparation)

6 Comments Add your own

  • 1. mmsy87  |  August 16, 2008 at 4:06 pm

    woh senang jer wei.. ak pakai kopiah laie senang la kot.. eheeh

    Reply
  • 2. ummulmursyida  |  August 16, 2008 at 4:14 pm

    pakai serban r wei..hahahahahahahaha

    Reply
  • 3. mmsy87  |  August 16, 2008 at 4:48 pm

    ak tak belajar laie cara ukur lilit dier
    ehehe

    Reply
  • 4. miz pinker  |  August 26, 2008 at 6:18 am

    blh x akak ajarkan cara ikatan tudung bg tudung yang bercorak….tq

    Reply
  • 5. ummulmursyida  |  August 26, 2008 at 7:51 am

    ok..sumday akak upload n post cara pkai tudung yang awak nk tu =)

    Reply
  • 6. Cara Memperingati Nisfu Sya’ban | News  |  June 1, 2015 at 12:51 pm

    […] Read Sources Hari raya aidiladha – wikipedia bahasa melayu, Allah • kitab • malaikat • nabi hari […]

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


%d bloggers like this: