Bengkel sopan AND anggun [Part iii]

August 28, 2008 at 8:51 am 12 comments

Macam yang dah di janji kan..aku datang bukan dengan tudung..[uiks..free hair kah?]..hehe..tak jugak tpi kali ni ak dtg dengan selendang.kite up ckit since da 21 tahun ni..

Dulu mase mude-mude ingat org yang muke lonjong je boleh pkai selendang ni.Since muke ak x lah kurus..ala-ala chubby tp x brape nk ikhlas chubby nyer,so ak korek rahsia care pkai selendang nih. Yelah,kalo nk ikutkan,kat masjid india tu,selendang sepuluh inggit boleh dapat due seh. Kalo tudung tu sepuluh inggit belom tentu dapat.

so,ni care nk bergaya n nmpk vogue sambil berjimat. =P

Jom read more..

 

1) Bentangkan selendang,tgk2 dulu mane la tau koyak ke..berkedut ke. Kalo slendang tuh huru-hara, pi la gosok dulu..nnt susah plak nk membentuknyer..ehehe

2 & 3) Kat ujung dunia punyer selendang, xkesah la kanan or kiri..korang lipat ckit bg selendang jadik bentuk macam gambar nih.

4) Ha..da lipat macam tuh, kat area ‘X’ tuh.korang letak kat kepale korang. Pkai macam korang pakai selalu tuh. Tgk gambar berkale yang kat atas tuh untuk lagi jelas..ehehe

Ok ke kalian?? Dapat folo x??

Then yang lebihan kat area ‘X’ tuh,korang semat kat bahu,selempang macam selalu tu.

5) Yang bahagian ‘Y’ tu korang lilit atas kepale ala2 wardina pakai.Lilit sampai ke leher korang sekali lagi. Tau kan..? simply refer kat gambar berkaler tuh eh..

Then semat kat bahu yang sebelah lagi tu. Rujuk gambar no 5 & 7 tu.

Gambar no 8 tuh gambar dari pandangan belakang. Ingat! Semat kemas-kemas. Then lilit pon kne berhemah. Baru la vogue! Go lady! Go!

Betulkan mane yang patut and wallah!!!! Jom pi dating ngan gaya yang baru =)

Entry filed under: mase dEpaN. Tags: , .

Produk sendiri Whats Happening (24 July – 30 Augusts)

12 Comments Add your own

  • 1. mmsy87  |  August 30, 2008 at 1:32 pm

    awek tu cite la wei
    cam ak rase nak pakai tudung plak nie
    eheeh

    Reply
  • 2. farah yasmin  |  September 2, 2008 at 12:46 pm

    sejak ble ko jadik fashion instructor nih?
    hahaha…

    Reply
  • 3. mmsy87  |  September 3, 2008 at 12:27 am

    nie Ummul,..member share blog ak yang antar,, egege
    rakan kongsi dunia blogging.. ko nak share ker sekali.. jom!

    Reply
  • 4. ummulmursyida  |  September 3, 2008 at 1:23 am

    hahhaha..sori mat ak da memburukkan name baik ko! hahaha.. maaf skali lagi =P

    Reply
  • 5. mmsy87  |  September 3, 2008 at 8:04 pm

    isk…orang da pandang ak serong nie.. ehehe

    Reply
  • 6. ummulmursyida  |  September 3, 2008 at 10:39 pm

    haha..ok ok..ak xnk da r post blog ag =P

    Reply
  • 7. mmsy87  |  September 4, 2008 at 12:06 am

    hehe
    merajuk ler tuh erk
    eheh.. takper ko wat cara pkai songkok
    mesti ak stylo plak kan
    ehehe

    Reply
  • 8. haya  |  September 15, 2008 at 4:20 am

    skrg ni ak dh mcm terpikat dgn selendang…
    tp blm prnh menggayakan lg..
    hehe…thanx bg idea mcmn nak lilit2, sempang2 selendang tu..

    Reply
  • 9. mmsy87  |  September 15, 2008 at 4:03 pm

    ahah… gut lark.. memang itu elok..
    sekarang orang makin ayu pakai selendang
    ak pun da terpikat kat selendang..
    cume takleh nak pakai.. ehehe

    Reply
  • 10. ummulmursyida  |  September 15, 2008 at 4:05 pm

    hahha..haya..thanks..if u do need my help..panggil jak sy..sy tolong kamu =)
    sy tgk kamu pon da byk beli tudung baru =P
    ko ni mamat, sibuk je,,nk sgt eh ak bg selendang kat ko..??hahaha

    Reply
  • 11. mmsy87  |  September 15, 2008 at 4:16 pm

    sori la akak..
    sy pakai songkok.. nanti dihias dengan selendang. eheh

    Reply
  • 12. ummulmursyida  |  September 15, 2008 at 4:19 pm

    hahaha..ok gak kan..songkok di pagi syawal..hahahaha

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


%d bloggers like this: