Keliru…

September 9, 2008 at 6:52 pm 17 comments

Aku keliru sekarang
aper perasaan ak..

sekarang ak dilanda ribut taufan
dalaman diri…

more

ak sendiri kurang pasti
ak dilanda stress sebab banyak giler bebanan kat atas kepalam,kaki lutut maupun pinggul

bayangan amy pun selalu datang nak ganggu idup
kenapa la kepala otak ak nie biol sangat nak ingat
ak tak nak ingat dah.. ak banyak keje kene setel..
aadei.. ak da elakkan dengar lagu jiwang maupun jiwa..
tolong la jangan siksa idup ak laie…

aper yang lebih tertekan biler
ak tak dapat deliver job ak seperti kualiti sebenar yang ak patut leh wat
im more than that.. ak tau kak hilal pun penin .. kesian plak
sekarang nie sume mende ak hasil tak maximum quality

ak berkejar ke sana sini..
ak cuba carik ketenangan kebahagian..
p bukak pose sana sini..

fluctuating emosional… sekejap ak ep gler..
kejap sedih giler..

i dont have anyone to talk to..
who cares more bout me? sape yang leh faham ak?
dlu awek ak sendirik pun tak faham ak..
kakak ak pun separa faham ak…
juz mak ak jer cam ader instinct ak..
kalau ak tipon dier akan nasihat ak mcm dier tau aper ak rase..
wlaupun ak tak pernah citer pape kat dier prob ak…
adei.. ngalir plak air mata ak sekarang nie…

memang characteristic ak berubah ikut emosi
kalau ak jadik giler sangat tuh. ak stress ler tuh..

i can handle so many thin at one time..like the old time..
its not about glory anymore.. its nothin personal..
i can bear with pressure.. but im not stress resistance..
rahsienyer dari sekolah air mata ak mengalir kalau stress..
itu ler rahsia ak maintain emosi ak..
dlu time sekolah ak pernah terjerkah ..terlepas .. adei.. ak menyesal..

time management.. how to manage thin dat u don have?
ak pun nak jadik cam budak2 lain..
bosan tak tau aper nak wat.. pastu slalu complain bosan..
tak tau nak wat aper..selalu buang masa..
tapi kenapa selalu masa yang buang aku?

musuh aku adalah diri ak sendirik

kadang2 ak doa jugak biar ak mati time nak p masjid..
senang takder stress.. masuk syurga jer terus..

Entry filed under: activitY, personaL - mikE. Tags: .

Happening (2-6/9/08) Perlu ke???

17 Comments Add your own

  • 1. junior  |  September 10, 2008 at 1:47 am

    it’s not a better choice to pray of your death,,u need to remember,,every single accident dat we confront wif has its own meaning,,and somewhat,,has the benefits too,,keep patience wif all your problems,,insyaAllah,,ramadahan is a month wif full of blee from Allah,,so,,DOA LA BYK2 MINX HATI KUAT,,BUKAN DOA MIX MATI,,[aku kat sini lg la stress+extremely homesick]

    Reply
  • 2. mmsy87  |  September 10, 2008 at 6:47 am

    doa mati syahid🙂

    Reply
  • 3. miss hannan  |  September 10, 2008 at 4:25 pm

    senyum2….
    senyum di waktu susah tanda ketabahan…
    don’t let all the problem controlling u…..
    u have to manage n control them….

    ~senyum penawar duka~

    Reply
  • 4. junior  |  September 10, 2008 at 10:26 pm

    wow,,bagus,,btw,,setiap masalah ade solution sendiri,,except mati,,hehe,,cheer urself dude,,shine ur day wif smile,,let go all the things inside ur head,,definitely u will be free ever and ever,,gee,,

    Reply
  • 5. mmsy87  |  September 12, 2008 at 12:03 am

    oreit oreit… take a break with kit kat yo..

    Reply
  • 6. serena87  |  September 13, 2008 at 12:23 pm

    poyo la kau mat!

    Reply
  • 7. cahaya kebahagiaan  |  September 14, 2008 at 7:31 am

    salam..mat…anyway nothing much i can say..if u dont mind..please refer surah al-baqarah ayat 186…insyaAllah it help u alot…cheer up…Allah always know what is the best…bersyukurla..ko banyak kelebihan…dapat pahala kalau dimanfaatkan dgn ikhlas,,,keyh

    ~Hanya DIA yang Maha Tahu~

    Reply
  • 8. mmsy87  |  September 14, 2008 at 12:13 pm

    apsal ko tak puas ati erk serena? ehehe

    herm.. tq cahaya.. insyaAllah ak carik surah tuh
    tapi kene amik air semayang dlu tuh.. ehehe

    Reply
  • 9. mmsy87  |  September 14, 2008 at 10:43 pm

    aku dah bace…tq nur. .ader semangat da sekarang..

    Reply
  • 10. sugarcandylala  |  September 15, 2008 at 3:58 am

    sape lg kuat aku ke ko? hehe ape ni x abes lg ke wei..fogive forget & move on

    Reply
  • 11. ummulmursyida  |  September 15, 2008 at 7:46 am

    sometimes kite rs xder sape yg care pasal kite,tp sebenarnyer kalo nk di hitung..x cukup jarii nk membilang..xde ape yg senang. n ak sbg org yg penah ditinggal kan..amat la tau ap yg ko rs. sebenarnyer smp bile2 pon ko xkn dpt lupe kan amy sbb tu slh satu kenangan dlm idup ko.cme mcm mn ko nk berdeal ngan those things ,ko kne bijak n kuat semgat. menangis la kamu kalo itu yg boleh buat ko lega.ckup sekadar mencari teman utk dengar masalh.n im always here as ur fren.Always.

    Reply
  • 12. izano  |  September 15, 2008 at 1:27 pm

    percayalah… org yg kena tinggal nih lagi baik dr org yg meninggalkan kita nih… mak aku ckp, sbenarnya org yg meninggalkan kite tuh x layak utk kita.. tuhan x nak kita bersama dgn org tuh.. sbb tuh tuhan bg kite sedikit keperitan dahulu sebelum beri kite kebahagian yg sgt besar.. percaya lah mat, ko deserve pompuan yg lagi baik dr minah yg tinggalkan ko tuh… x kesah kalo ko nk ingt dia kadang2.. pengalaman kan mendewasakan kite.. akan kite lebih matang pasnih…. ckp mmg senang, bahu yg pikul lg berat kan… just get ur life back.. n heppy always mat… (=

    Reply
  • 13. mmsy87  |  September 15, 2008 at 4:27 pm

    time kasih mber sumer..
    korang banyak kasik semangat kat aku..
    tapi korang banyak kasik semangat pasal cinta kan?
    eheh..

    main point ak keliru adelah pembahagian mase utk ak study,
    n activity college ak.. ehehe.. maybe korang keliru kot. hoho

    sugarcandy..ak ler kuat wei? ak kuat makan.. eheh
    forgive forget.. nothing to forgive sebab ak takder
    dendam pun kat amy.. da takdir ak sendirik camnie
    salahkan takdir ke diri sendirik?
    im movin on baby..juz see who i am…

    Reply
  • 14. ummulmursyida  |  September 15, 2008 at 4:32 pm

    hahaha..ko r g bagi title keliru..da kami sumer keliru..!!! sengal. dah2, pulang kan pendrive ak dengan selamat,pastu kasih pics maskulin ko wei..hahaha

    Reply
  • 15. miss hannan  |  September 16, 2008 at 9:42 am

    hu~
    mmg susah nk manage time utk study ngn projek kolej…
    serius….
    susah……
    ape2 pun…tentukan prioriti yg mane satu….
    then wat ikut prioriti utk mase tuh……
    good luck~

    Reply
  • 16. mmsy87  |  September 16, 2008 at 5:52 pm

    2 la pasal..
    2-2 penting..
    sebab 2-2 amanah running on simultaneously.. eheh

    Reply
  • 17. cahayakebahagiaan  |  September 17, 2008 at 3:07 pm

    takpa..mesti ada yang lebih utama antara dua..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


%d bloggers like this: