Rahsia Kiraan Tarikh Lahir

September 17, 2008 at 7:37 pm 7 comments

Hari nie ak nak uji matematik korang
kalau da tak power.. sila buka kalkulator spesifik 570
oreit? da ready.. mende nie macam hampir tepat..
bukan kira-kira cam budak sekolah aaaa…
read more.. jom kiter kire!

Contoh kiraan dari tarikh Lahir

Contoh tarikh Lahir
(27.07.1981)

Sikap & perwatakan (27)
2 + 7
= 9

Visi (27.7.1981)
2 + 7 + 7 + 1 + 9 + 8+ 1
= 35
= 3+5
= 8

Sifat Dalaman / bakat (hanya jika dipupuk)
= Sikap + Visi = sifat dalaman
9 + 8
= 17
= 1+7
= 8

————————————

Definisi ringkas.

No 1 = Pemimpin
Layak menjadi seorg pemimpin, namun jika visinya pemimpin tanpa disokong no 5 (boleh berunding) akan berasa sedikit gila kuasa.

No 2 = Lembut
Kita boleh lihat no 2 pd sikapnya yang lembut, namun jika no 2 pd sifat dlmn, dia mudah mengaku kalah dan terlalu lembut tanpa org lain sedar. Oleh itu, org yg memiliki no 2 pada sifat lembut harus berusaha menjadi lebih kuat dan pendirian tetap.

No 3 = Kemas/Cerewet
Cara pengurusannya amat teliti namun ada sesetengah org yg terlalu cerewet. Visinya yg kemas tanpa disokong no 4 (rajin) akan menjadi seperti biasa shj.

No 4 = Rajin
Sikap rajinnya amat terserlah, Visinya yang rajin mampu membuat sebarang kerja atau apa bidang sekalipun dan mampu mengeluarkan idea2 bernas lain drpd org lain.

No 5 = Boleh Berunding
Sikapnya boleh berunding dan senang berurusan dgnnya, namun dia juga dipengaruhi no-no lain pd visi dan sifat dlmn. Mampu berkomunikasi dgn org lain secara diplomasi.

No 6 = Angin
Sikapnya seperti angin, jika kita tiup angin, dia akan pergi, jika kita sedut angin, dia akan dtg. Maksudnya di sini, dia tidak begitu tetap pendirian. Sesiapa yg mempunya no 6 pd visi, dinasihatkan duduklah di sebelah org yg positif kerana anda mampu menjdi seorg yg hebat drpd org yg menyokong anda dan jika duduk sebelah org negatif, hancurlah anda.

No 7 = Patuh
Seorg yg sgt patuh pd sikap, kalau visinya patuh, kira bguslah boleh mendengar kata nasihat2 org dan harus dipraktikkan, namun jika sifat dlmnnya patuh, jgnlah terlalu menunduk dan menyerah kalah.

No 8 = Berniaga
Org yg mempunyai no ini mmg suka berniaga, suka tgk duit dan mampu mengembangkan harta, dll. Hati2 jika no 8 jatuh pd sikap kerana semua bisnes dia mahu ceburi tanpa focus dan menjayakan sesuatu. Visi 8 mampu bekerja keras dlm berniaga dan itulah kerjaya sebenar. Yg paling bgusnya jika sifat dlmnnya no 8 (jrg org ketahui) bhw dia mempunyai bakat dlm perniagaan.

No 9 = Glamour
Glamour di sini bermaksud berani menonjol diri, pandai berkomunikasi, pandai bergaya. Visi glamour mampu dan berani menceburi bdg2 spt penyiaran, penyanyi, peguam, dsb. Jika sifat dlmnnnya 9, jgn la terlalu branded style jika tidak disokong sikap dan visi yg tertentu.

———————————-
Dari pakar psikologi & Dr fadhilah kamsah pernah menerangkan kaedah pengiraan ini

Entry filed under: spirituaL. Tags: .

Nikon D90 is coming One Republic – Republik Satu

7 Comments Add your own

  • 1. haya  |  September 17, 2008 at 8:19 pm

    btul ke ni?
    ak dpt no9
    rasanya, apa y ada pd dr aku skrg bertentangan dgn keterangan no9…
    apa penjelasan awak ea?

    Reply
  • 2. norain  |  September 17, 2008 at 11:21 pm

    salam mat..betol eyh ni?

    Reply
  • 3. mmsy87  |  September 18, 2008 at 1:33 am

    herm.. ni bukan valid utk sume orang..
    sebab let say maybe ni kajian utk 100 orang..
    n 90 dari 100 orang tuh camnie..
    so camtuh la..
    kajian tak semestinyer tepat kan? eheheh

    Reply
  • 4. junior  |  September 18, 2008 at 3:36 am

    1 2 dan 3,,?/?$##%&)(**&!@

    Reply
  • 5. mmsy87  |  September 18, 2008 at 7:14 am

    tapi camner ak punyer kene jer erk?

    Reply
  • 6. fazadilla  |  October 22, 2008 at 5:48 am

    haah la..saya punya pun macam kena je la :D

    Reply
  • 7. mmsy87  |  October 22, 2008 at 11:11 pm

    tuh la pasal..eheeh.. amacam? ader ep?

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: