Al- Fatihah-Nurrizan Harun

October 7, 2008 at 12:55 am 12 comments

Semalam kul 4 petang lebih,
rakan sekelasku dari form 1 menghembuskan nafas terakhir..
dan selepas isya semalam, selamat di semadikan di Pekan, Pahang

Maafkan sahabat kerna tak dapat mengiringi
jenazah ke destinasi terakhir tersebut..

Sekembalinya Allayarhamah ke Rahmatullah,
maka berakhirlah penderitaan sakit beliau
yang di hadapi sejak sebelum SPM lagi..

Mungkin ini yang terbaik bagi beliau..
Semoga Allah mencucurkan rahmat ke atas rohnya
*Al-Fatihah…

Entry filed under: activitY, personaL - mikE. Tags: .

Raya o8- 1st Day Benefits of..

12 Comments Add your own

  • 1. ummulmursyida  |  October 7, 2008 at 3:19 am

    die sakit ap?
    Al-Fatihah..

    Reply
  • 2. junior  |  October 7, 2008 at 4:46 am

    kurang darah merah,,lebih darah putih,,lupe plak term die,,ye ke mamat??

    Reply
  • 3. ummulmursyida  |  October 7, 2008 at 5:02 am

    leukimia..barah darah la tu..erm.. since form 5?? lame tu..

    Reply
  • 4. mmsy87  |  October 7, 2008 at 5:02 am

    herm.. ak pun tak tau term dier.. zaman kecik kecik dlu tau jugak. ehehe

    Reply
  • 5. ajai  |  October 7, 2008 at 12:26 pm

    *****immune disease….depan tuh aku tak ingat…tak dapat gi tengok org kebumi…aku dah balik shah alam…

    Reply
  • 6. serena87  |  October 7, 2008 at 5:04 pm

    owh..bukan SLE???Sistemic lupus e………itu org yg bgtau lah..al fatihah

    Reply
  • 7. cikedil  |  October 8, 2008 at 3:37 am

    SLE .nama panjang dia Systemic Lupus Erythematosus
    btw ..saya alia ..maseh kenal kah ..heehhe ..

    silent reader blog mamat ..ops😀 terkenalkan diri pulak.so dh tak jadi silent reader..hehu ..

    haah..betul kata serena ..arwah saket SLE ..

    Al-Fatihah …

    Reply
  • 8. mmsy87  |  October 9, 2008 at 1:09 am

    ader sesaper leh tolong tak explain sakit nie aper? sebenarnyer.. dari sekolah ak dok pk..
    sakit nie orang cakap makan sum sum tulang.. betul ker?

    Reply
  • 9. ummulmursyida  |  October 9, 2008 at 4:14 am

    erm..kalo betol die SLE..die autoimmune disease, means immune system makan cell sendiri..makan sum sum tulang tu x sure..rasenye mcm sum-sum tulang tu yang x betol menyebabkan immune system makan cell sendiri..adei..

    Reply
  • 10. cikedil  |  October 9, 2008 at 4:45 am

    hehe..mamat..mintak atok google nye bantua ..ekeke ..
    haah betul tu ummumursyida.amboi ..panjang nya nama ..

    kira nya sistem imun badan dia tak support bdn dia dr serang bendasing la..selain tu ..org yg ada sakit ni tak boleh kena pancaran matahari berlebihan.pesakit kena pakai baju lengan panjang ..

    ni ha da beberapa explanation pasal disease tu ;

    http://hspben.moh.gov.my/index.php?option=com_content&task=view&id=79&Itemid=25

    http://en.wikipedia.org/wiki/Systemic_lupus_erythematosus

    cuba lah mamat baca baca ..hehe😉

    Reply
  • 11. ummulmursyida  |  October 9, 2008 at 8:24 am

    cukup sekadar blaja pasal cell cancer dah buat sy terdiam..ni kan pulak jadi mcm ni..totally speechless T_T

    Reply
  • 12. mmsy87  |  October 9, 2008 at 10:26 pm

    herm.. nampaknyer en wiki cakap fatal.. ganaz penyakit nie.. takpe.. sape yang belajar medic leh tolong up kan ubat dier k?

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


%d bloggers like this: