Abortion [Part ii]

October 26, 2008 at 5:46 pm 5 comments

Seperti mane yang telah di janjikan, Abortion kini datang dengan episode dua..
Ceh, mcm drama bersiri plak..ehehe..
Part ii ni ak nk bgtau pasal abortion menggunakan salt poisoning..
Selewat jam 1 pagi ak cari maklumat, jadi mari same2 ak share ngan korang dengan ape yang ak dapat..
InsyaAllah..
Selain ‘salt poisoning’, cecair ni juga dikenali sebagai  saline amniocentesis, “salting out,” atau “hypertonic saline”..
Kalau D&X di aplikasikan untuk bayi yang berumur 5 bulan dan keatas, tp salt poisoning ni ni digunakan selepas 16 weeks of pregnancy..
Kira2 4 bulan la kot..
Pada usia kandungan sebegini, air ketuban atau name saintific nye amniotic fluid dah mencukupi di keliling bayi tu..
Proses abortion untuk method ini ialah;
Jarum suntik akan di cucuk kat perut ibu dan sebanyak 50-250 ml (lebih kurang secawan..) air ketuban akan dikeluarkan..
ni syringe yang digunakan..

Dan die gantikan dengan cecair yang pekat larutan garamnya..
Bayi dlm kandungan akn bernafas dlm amniotic fluid tu, akan telan amniotic fluid yang dah bercampur dengan air garam tu dan sekali gus bayi tu ‘diracun’..
Larutan kimia tersebut menyebabkan bayi tu akan sakit seolah2 terbakar, dan kulitnya akan ‘punah’..
Yang ni nmpk sempoi, lebih kurang lepas sejam bayi tu akan mati..
Adei.. senangnye nk bunuh manusia yang x berdosa nih..
Kira bayi ni mati dlm perut la..
Then si ibu ni akan memasuki fasa ‘melahirkan’ anak lebih kurang 33 ke 35 hours lepas instillation solution tu..
Then ibu tu kan ‘melahirkan’ anak yang dah mati plus ‘terbakar’ dan bayi yang mengerekot..
Lebih kurang 97% ibu akan ‘melahirkan’ bayi ni dalam jangka masa 72 jam..
Ni antara gambar yang ak dapat collect..

 

 

so, care mane lagi kejam??
xkesah la mane2, yang penting x patut bunuh bayi ni..
T_T
semoga dapat iktibar dari post ni..

Entry filed under: mase dEpaN. Tags: .

Fadhilat Ayat Kursi Agnes Monica :)

5 Comments Add your own

  • 1. mmsy87  |  October 26, 2008 at 11:32 pm

    ak rase la kan..herm.. lebih elok cara nie..
    takder sampai berkecai baby..
    leh kiter frame baby nie nanti.. tul tak?

    Reply
  • 2. miss hannan  |  October 27, 2008 at 12:38 am

    but stll membunuh gak….
    aduhaiii……
    manusia…manusia….
    aku yg nengok ni pun tak sanggup….
    ape2 pun sentiasa berda yg kite semua dlm lindunganNya dan terhindar drpd buat perkara2 yg mcm ni……
    i just want to live happily…..

    Reply
  • 3. ummulmursyida  |  October 27, 2008 at 2:01 am

    frame kan bayi??
    maksud ko awet ke mat??
    haha..
    tu la pasal, ley buat kenangan kan..?

    yeah, betol tu miss hannan. ape2 pon kite da terselamat dr jadi mangsa digugurkan..
    ngeee..

    Reply
  • 4. miss hannan  |  October 27, 2008 at 3:11 am

    hahaha…betul2

    Reply
  • 5. nurul nadiah  |  October 16, 2009 at 2:53 am

    nape la manusia skrg x de ht perut…….
    anak x bedose di bunuh……
    sedih betul bg orag 2 yang iginkan anak tapi x dapat2……..
    ade nak di bunh kejam

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


%d bloggers like this: