Open Clash KKTB

November 1, 2008 at 12:21 am 29 comments

Semalam..
pada waktu malam..
ader big event berlaku..
berlaku antara 2 kawan ak…
2 member kolej yang ak kenal clash..
tapi ini membabitkan jiwa yang lara..

sewaktu maghrib..
kami satu kereta smpai di uma uncle YATIM.
utk celebrate bday dier n bebincang skit pasal
proj KKAA.. pada waktu tuh jugak batt ak kong..
and tak lewat daripada tuh..
dapat info dari kak hilal..
cakap member laki ak da mengamuk kat blok
pompuan n da naik blok pompuan..

ak rase risau giler sebab kedua-duanya di
bawah tanggungjawab ak sebab..
dua-dua fasi under ak n lelaki tersebut
adalah electrical.. n termaktub ak sebagai
ketua electrikom wakil elektrik perlu menjaga
kesemua kebajikan bebudak letrik…

memang kedengaran sewaktu kami bergegas pulang
ramai cakap sume pompuan dok tengok ape yang berlaku
macam gamat seketika kolej..
ak rase berdebar ketika itu..
perasaan ak nak kencing hilang dan digantikan dengan berdebar

biler ak smpai jerk
syukur keadaan terkawal.. tidak seteruk yang dalam
kekotak itam ingatan ak..

ak tidak sebelahkan mana2 pihak..
sebab kedua-dua pihak ader alasan sendirik
n citer sendirik..so ak anggap..
ak datang mendamaikan sume secara neutral..

tapi ak nak citer pada side lelaki..
sebab ak lepak ngan dier..
walaupun ak perunding dengan pihak perempuan..
kak hilal berunding dengan si pihak lelaki
ak nmpak warna mata yang agak merah pihak lelaki di situ

ak tak berani nak cakap..
tapi ak cakap la..
“ak datang sebagai kawan ko n ak ader tanggungjawab
nak jaga ko as fasi n budak letrik”
memang member ak panas baran..
tapi dalam pada ak tanya n dier citer..

ak tersentuh jugak la..
air mata ak pun turut meleleh skit..

antara ayat2 dier..
“ak sayang sangat kat dier mike, ak takder sape2 da selain dier..
ak bukan baik sangat ngan sume budak letrik sebab ak banyak luangkan
masa ak ngan dier berbanding bebudak kita”

“ak takkan cari perempuan lain melainkan dia”

“teruk sangat ker ak sampai dier wat ak camnie”

“ak tau dier bleh lpekan ak dalam sekelip mata je”

damn..
ak teringat kat kisah cinta tak kesampaian ak..
ak rindu kat amy…rindu giler..
ak tau member ak tak dapat nak lepaskan awek dier..
tapi kalau ak sayang orang tuh.. ak akan biarkan orang yang ak syg ep
sebab dlu amy pernah cakap, impian idup dier nak idup bahagia..
n biler dier cakap dier ader bf lain, ak akur..
maybe takdir ak dan tiba masanya utk ak membantu die mengejar impian..
n ak takleh nak pentingkan keinginan hati sendirik..
sebab biler dier gembira, ak pun tumpang gembira
biarpun dari jauh…

dan weakest pointnyer biler
dier cakap..

“mike, ak syg bebudak letrik kita”

peh.. nie memang ak sensitif skit..
ak meleleh air mata..
ntah la. bebudak letrik memang family n adik badik ak kat sini
diorang pengubat kesunyian dan luka ak..
susah senang diorang sama ngan ak..
diorang sound ak kalau ak wat salah..n guide ak..
ak sendirik tak sanggup nak pk camner nak pisah ngan diorang
wlupun dlu ak sendiri giv up n kecewa nak lead group nie dulu..
tapi sekrang..ak syukur da jadi camnie sekarang…

tidak…air mataku meleleh lagi..

pukul 1.30 pagi..
ak n bebudak letrik satu kete bawak member ak laki nie
bawak p jln2 bdr kl..
nk bagitau n die rase kitorang support n sentiasa ader..

waktu berjalan2 tuh..
polis peronda tahan kereta kitorang..
no ic n lesen kitorang sume kene catat..
biasalah.. polis patrol..

dalam minggu nie jer 2 kali ak kene tahan polis
ak pun tak tau apsal diorang anti kat ak.. herm..

Entry filed under: activitY, personaL - mikE. Tags: .

Womanizer Penyamaran Unisel..

29 Comments Add your own

  • 1. ummulmursyida  |  November 1, 2008 at 1:56 am

    azmir pon pernah ckp kat ak..’kalau kite betol2 sayangkan someone tak bermakna die kne jadi hak kite, tp kite kne doakan die hepi..’
    so, i let him go lah..
    betollah mat, ko memang sayangkan budak letrik..kan??
    bile ko ajak budak laki tu jalan kl, it reminds me of saat hari jumaat, hari azmir putus ngan ak..
    mase tu mira, n other 3 frens ak bwk ak jalan taman klcc..
    ak rs seronok sgt, sebab ak masih ade kawan2 yang sentiasa ngan aku..
    ko dah buat mende yg sepatutnya ko buat pd budak laki tu..

    Reply
  • 2. miss hannan  |  November 1, 2008 at 4:47 am

    i was there…
    at d moment he about to enter girls block…
    even..dia da naik pun tangge…..
    mmg tak sangka dia begitu berani nk naik girls block waktu mlm…..
    bygkan kalau die terus naik dan mende ni akan wat kecoh satu kolej….
    me and others as people yg ade responsibility kat kolej sngt2 la tertekan…
    seriously….
    i’m not in either side…..
    i know both of them…..
    just for me…jgn libatkan org lain dlm permasalahan peribadi especially in study week….
    i’m so pity to both of them n hope the very best for them in life~

    Reply
  • 3. mmsy87  |  November 1, 2008 at 5:52 am

    yeah..
    hope the best for them..
    thats the frenz are for..

    also.. the best for me..
    eeheh..doakan sekalik erk..ehehe

    Reply
  • 4. miss hannan  |  November 1, 2008 at 6:15 am

    heheh…insyaAllah..
    in fact kite perlu selalu doakan ibu bapa..guru2..rakan2 n saudara sesama Islam kte…
    huhu..

    Reply
  • 5. izzahmeor  |  November 1, 2008 at 6:18 am

    that is what life is all about…:)

    Reply
  • 6. marwan  |  November 1, 2008 at 9:05 am

    salam, wei bdk letrik tu 1st year ke badge kite?

    Reply
  • 7. kh41  |  November 1, 2008 at 10:12 am

    wahhh……sadis weh……hmm mmber yg trblibat bwak2 bsbar la ye……ak pon pnah mngalaminyer…..huhuhu….cheers!!!!

    Reply
  • 8. marwan  |  November 1, 2008 at 10:36 am

    Ye la, bdk tu bdk letrik badge kite ke (2nd year)? ak tk nk tau nama pon… takut jadi aib pulak. Pada org itu, marilah kite berserah segala-galanya pada Allah swt, jodoh maut di tangan Allah…

    Reply
  • 9. mmsy87  |  November 1, 2008 at 11:03 am

    yeah marwan.. budak kita jugak
    kalau tak, takkan dier sayang batch orang lain plak
    dari budak batch kiter sendirik?

    Reply
  • 10. marwan  |  November 1, 2008 at 12:08 pm

    Ok,ok aku paham kepedihannya tu. Apsal la kene time2 nak exam? Erm, jaga member kite tu elok2, dh nk final exam ni. Awek bleh cari lain beb! heh…

    Reply
  • 11. didi  |  November 1, 2008 at 1:28 pm

    ermm..so pity of him…
    for the sake of,just let her go…
    and do thinks,’God knows what the best for his servant…’
    things happen must be reason behind…
    one more,if we feel down b’coz we didnt get what we want,
    just sit tight and be hepi…,b’coz God has thought of to give
    something better to us…peace =P

    In fact;

    “Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya” [al baqarah 284]

    p/s:ummul,kind of long comment from me..hehe…
    (for sure u get what i mean rite dear…)

    Reply
  • 12. mmsy87  |  November 1, 2008 at 3:22 pm

    ceh marwan.. ader unsur ayat player kat situ erk?

    Reply
  • 13. marwan  |  November 1, 2008 at 4:09 pm

    bukan player… ala ko kan tahu kisah aku masa cuti akhir sem lepas kan? ak dh dpt pengajaran brguna. 1st – u might love ur bf / gf so much, but don’t give too much commitment to him / her. Yg mcm member kite ni, aku amek sket ayat yg ko tulis kat atas tu ye :

    “ak sayang sangat kat dier mike, ak takder sape2 da selain dier..
    ak bukan baik sangat ngan sume budak letrik sebab ak banyak luangkan
    masa ak ngan dier berbanding bebudak kita”

    hahhahh… tgk komitmen yg diberikan d situ… mls nk cite pnjg lebar. kalo dh jadik mcm ni jiwa gak yg merana…

    2nd- bwat pe la kte nk gi terhegeh-hegeh kt org yg tak ske kt kite lg… blum pun kawin dh mcm ni. Klu kawin, lagi parah. nak cari biar yg sanggup sehidup semati ngan kite… Carik je yg lain beb! Idup mau hepi yeahhh!!!🙂

    Member kte tu dh ok ke mat?

    Reply
  • 14. me, myself n i  |  November 1, 2008 at 5:33 pm

    jgn la hancurkan diri disebabkan kegagalan dalam percintaan… kita kene ingat Allah dah tetap kan pasangan untuk hambanya…
    for sure.. dalam usia kite yang da semakin meningkat dewasa ni, mesti ramai yang dah lalu perasaan frust nie.. tp kite kne pike positif… sumtime we deserve some one better… mungkin lepas ni kite akan dapat yang lebih baik dr apa yang kita sangkakan..

    ap yang kite suka xsemestinya terbaik untuk kite.. ap yang kite benci, mungkin terdapat kelebihan didalamnya…

    renung2kan.. selamat beramal…

    Reply
  • 15. balqish88  |  November 1, 2008 at 6:18 pm

    crite yg sedih…but then,sy suka kta2 ni

    “alihkan matamu ke laut,airnya tenang mbiru,namun hanya Allah y tahu rahsia d dlmnya.bgtu jg khidupan msia,riang gembira,namun hanya Allah shj y tahu rahsia khidupannya~”

    pasti ad hikmah dsebalik yg tjadi…jika tak skrang maybe tuk suatu hr nnt..Allah xkan mtakdirkan sesuatu tuk sia2..

    mcm mike kta,if kte btul2 sayangkan die pasti kte akn lepaskan die demi utk lihat die bhgia..
    tp, if kte still pakse die bsame kte, kte hanya ingin memiliki die~
    memiliki lum tentu menyayangi & sebaliknya~

    pe2 pn ni juz another part of kehidupan y perlu dlalui.

    lastly…kpd kwn2, gud luck exm! huhuu =D

    Reply
  • 16. marwan  |  November 1, 2008 at 6:35 pm

    ya, ak setuju ngan me,myself and i.

    lagi satu yg sering kite lupakan, yelah kite ni kan insan yg hina lagi lemah…

    CINTA YG HAKIKI DAN KEKAL ABADI SELAMA-LAMANYA ADALAH CINTA KITA KEPADA ALLAH S.W.T

    Reply
  • 17. aileme kontesa  |  November 1, 2008 at 7:56 pm

    relax mike…pepatah om puteh kate “if u luv someone, let her go,if she back…..she’s yours”…k…

    pe2 pn kpd y thu kejadian 2… just sit back n relax…xyah nk pnjang kn cite…2tup citer nie…try tolong both of them…especially dat poor little gurl….pe die nk support dri kiter….k

    Reply
  • 18. balqish88  |  November 1, 2008 at 8:38 pm

    crite yg sedih…but then,sy suka kta2 ni

    “alihkan matamu ke laut,airnya tenang mbiru,namun hanya Allah y tahu rahsia d dlmnya.bgtu jg khidupan msia,riang gembira,namun hanya Allah shj y tahu rahsia khidupannya~”

    pasti ad hikmah dsebalik yg tjadi…jika tak skrang maybe tuk suatu hr nnt..Allah xkan mtakdirkan sesuatu tuk sia2..

    mcm mike kta,if kte btul2 sayangkan die pasti kte akn lepaskan die demi utk lihat die bhgia..
    tp, jika tidak, kte hanya ingin memiliki die~
    memiliki lum tentu menyayangi & sebaliknya~

    pe2 pn ni juz another part of kehidupan y perlu dlalui..

    bukan Allah xtau betapa sakit hati hmbaNya,betapa derita hidup hambaNya,betapa retak jiwa hambaNya..tp mungkin itu y Dia mahu spy kta lebih dekat & akrab dgnNya~

    =D

    Reply
  • 19. mmsy87  |  November 1, 2008 at 11:08 pm

    peh.. insap ak ngan ko marwan..
    semangat ko bab cinta erk..
    ehehe

    macam master woo..
    takper..member kiter da agak ok sekarang..
    don worry.. ak coaching… kiter jaga member kiter
    reramai k?

    pasal jodoh maut tuh..
    kiter serahkan pada Tuhan..
    sesape nak kawin ngan ak tender dibuka sekarang
    eheheh

    Reply
  • 20. selipar4ever  |  November 2, 2008 at 1:22 am

    hanya yang pernah alami saja yang tahu apa perasaannya…

    betullah semua yang dinyatakan di atas… apa yang terjadi ade hikmahnya… berdoalah yang terbaik untuk diri kita.. pada yang sedey2… ingatlah Allah sedang mengatur sesuatu yang lebih indah untuk kita,..

    go2 mike.. =)

    Reply
  • 21. miss hannan  |  November 2, 2008 at 2:00 am

    ces…sempat wartakan tender skali…

    Reply
  • 22. me,myself n i  |  November 2, 2008 at 3:09 am

    mike macam terdesak je… hehe..

    ap2 pun.. gudluck kawan2… wish all the best for dis final..

    lupakan kisah yg lama.. amik iktibar n pengajaran… dan bukalah lembaran hidup yg baru….

    kata2 marwan(wlwpun xknal) tu sungguh dalam maksudnya…. kdg2 manusia terlalu taksub dgn cinta sehingga melebihi cinta yang Agung…. renung2kan n selamat beramal.. hee~~~

    Reply
  • 23. ain_giler  |  November 2, 2008 at 6:29 am

    ok lar tuh korang…
    aku mase clash takder orang pon nk wak p jenjalan~
    (-_-)

    Reply
  • 24. ummulmursyida  |  November 2, 2008 at 8:13 am

    tp ko ngan ex ko ok lagi kan..?
    still ley karok same2 lagi..

    Reply
  • 25. mmsy87  |  November 2, 2008 at 11:09 pm

    kita perlu menyokong rakan kita..
    me,myself n i..apakah erti kata terdesak itu..
    ehehe

    Reply
  • 26. suKaniKe  |  November 3, 2008 at 12:03 pm

    owh.. tem ni aq ada lalu…
    m’gerunkan gak..
    wlaupun terdetik dlm ati ne nak amik tau..
    tem tu sume snior…
    mlm sblum kjadian tu pun…
    aq ada nmpaked depa kat depa eza jy..
    bla bla bla….

    susah gak nak amik tau…

    Reply
  • 27. suKaniKe  |  November 3, 2008 at 12:04 pm

    owh.. tem ni aq ada lalu…
    m’gerunkan gak..
    wlaupun terdetik dlm ati ne nak amik tau..
    tem tu sume snior…
    mlm sblum kjadian tu pun…
    aq ada nmpaked depa kat depan eza jy..
    bla bla bla….

    susah gak nak amik tau…

    Reply
  • 28. ashnike88  |  November 3, 2008 at 1:07 pm

    sedey kisah ney mike..
    aq ada lalu tem tu…
    tp x brani nak dtg dekat..
    sume kat cTu snioR..
    mlm sbelum kjdian tu, aq ada tngok gak doRg kt
    dpan eze jaya… bla bla bla…
    neway.. hope dia hepi lar…
    korg support gak dia..

    Reply
  • 29. mmsy87  |  November 3, 2008 at 9:21 pm

    don worry..
    kami akan support dier..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


%d bloggers like this: