Cintaku [part 3]

February 13, 2009 at 7:02 pm 7 comments

Semenjak terjadinya incident tu, ak jadik lebih berhati2.. sebab ak nk cube faham fiq. Ak baru tau certain mende. Yang die nih sensitive, manja dan suke dengan kelembutan. Ak bukan la jenis sms-ing type girl, jadi bile fiq x msg, ak x msg la die. Memandangkan rumah pon x jauh, ak xnk la die rase terkonkong dan ak nk die rase bebas dengan ape yang die nk buat. Tapi ade satu ketika die x contact ak langsung. Ak try call die, die x angkat. Sms ape tah lagi. ,ane x nye, kalau dah 2 hari x sms ak, pelik gak la. Tapi bile ak discover, rupe2nye die x sehat. Lelah. Oo.. baru ak tau, die ade lelah rupenyer..
Kesian fiq.. tp mlm tu die janji nk lepak ngan ak. Ak tunggu die msg or call ak, tp sampai ke pagi, it was nothing. Tibe2 pagi tu die msg mintak maap sebab lelah die makin teruk. Makan ubat then die terus tdo. Ak jadik makin risau gak. Tapi xpe, ak cube paham. Rindu ak tolak ke tepi. Esok harinya ak msg die, ty die dah ok or x, tp die x reply. Petang tu ak tgk die lepak ngan member die. Dlm hati ak terdetik.. ‘oo, dah sihat la tuh..’ tapi die x msg ak. Ak diam je. The next day, ak try call die tp die x angkat. Asyik masuk voice mail je. Ak msg, die x reply. Tp tetibe die anta msg kate.. ‘jgn msg, tgh kerja, mlm ni kite jumpa..’ ak hepi. Mlm tu ak tunggu sampai pkul satu, tp die x call, die x msg. Ak mengadu ngan Ainah, budak rumah ak. Ak lapar mlm tu sebab budget nk mkn ngan Fiq tp Fiq plak mungkir janji. Ak jadik hangin bile die ulang lagi mende yanng same the next day nye. Sampaikan ak jadi tertanya2 ape masalah budak nih. Ak tau Ainah fed up ngan ak. Sampai Ainah nasihat ak suruh tinggalkan Fiq. Tapi ak pk die cume mungkir janji dan ak xtau ape sebab die buat ak mcm tu. Untuk org yang baru berjinak balik dlm dunia cintan mcm ak nih, bile mende ni jadik kata ak, ak jadik gelabah gak la. Ye lah, ak xnk pisang berbuah dua kali. Ak dah start pk mcm2.. Fiq ade perempuan lain ke..? Da x sayang ak ke..? last2 ak amik keputusan balik pahang, tanpa bgtau Fiq. Muktamat! Kebetulan adik ak baru lepas accident. Die plak nk SPM, so Pahang needs me than PJ do.
Dengan harapan dapat ‘buang’ sekejap masalah si Fiq, ak pon sampai ke pahang. Mlm tu, tiba2 ak dapat msg dari fiq..
Fiq : Nape balik Pahang x bgtau?
Aku: Sebab fiq mcm xnk tau..
Fiq: Sampai mcm tu skali cakap kat kite? Bg alamat full..
Aku: Nak buat ape?
Fiq: Bg je, sekarang.. Boleh x?
Ak x reply msg die dah. Ak call ainah, ty kalau2 fiq ade tanye die ape2. Rupe2nye ainah bgtau Fiq yang ak balik pahang. Antara dialog diorg.. (menurut ainah..)
Ainah: Fiq, x contact Ummul ke?
Fiq: Nk contact la ni, nape?
Ainah: Ummul xde tu.
Fiq: die pegi mane?
Ainah: Die balik pahang.
Fiq: La, nape balik pahang x bgtau kite.
Ainah: Nape fiq x contact die. Die sedih tau tunggu tiap2 mlm.
Fiq: Sedih ke atau sedih sgt?
Ainah: Sedih sgt2. Die nangis. Jangan la buat mcm tu. Die takut kalau2 fiq ade perempuan lain.
Fiq: mane ade, kite ade die je. Kte x bwk pon pompuan lain naik moto kite. Xpelah, nnt kite contact die.
Mcm tu lah kononye perbualan Ainah dan Fikiri nih. Tepat jam sebelas, Fiq msg ak lagi. Kali ni die mintak alamat jugak tapi ak x reply. Then die call. Ak x jwp. Marah! Ak memang marah! Fiq call lagi tapi kali ni ak jwp. Ak dengar dari jauh sayup2 suare die. Die nangis! OMG!!! Ak diam.
‘sampai hati tinggal kite sorg2 kat PJ,kite tau la kite dah x de mak. Org tu ade parents die. Salah ke bgtau kite dulu nk balik..’
Ak menjawab..’ abis tu yang selama ni kte cari Fiq, fiq janji nk jumpe tapi xde pon..’
‘tp kite ade je kat PJ ni kan?? Kite kerja u tau x.. kite cari duit. Tu semua untuk u, bukan untuk org lain. Balik kerja kite penat. Kenapa x ketuk je tingkap bilik kite kalau kite tertido..’
Ak diam. ‘Kite ni bf Ummul, bukannye org yang Ummul x kenal, bukan kawan biase. Knp buat kite mcm ni..?’ Ak terdiam lagi. Rase bersalah berbakul2. Ak tepuk dahi ak banyak kali. Ak terasa diri ak yang bodoh sgt2 sebab x penyabar jadik org! Argh.. ape ak nih!! Dek kerana ak yang diam seribu bahasa, Fiq end up kitorg punyer perbualan mcm tu je. Die marah! Betul2 marah! Ak cube call die balik, tp die x angkat. Last2 ak anta msg kat die.. ‘kalau fiq perlukan kite, fiq tau nk cari kite mcm mn kn. I do miss u and im always here for u..’ die x reply. mlm tu ak tdo, ak mimpi die mintak break ngan ak.. T_T
Lusenye pulak baru fiq msg ak,,
Fiq: bile balik cni?
Ak: Esok.. nape?
Fiq: Naik ape?
Ak: Bas..
Fiq: sampai mane, then sape amik Ummul?
Ak: sampai pekeliling. Naik public transport.
fiq: bgtau tiket pukul brape, sebelum sampai call, kite dtg amik u.
Ak: xpe lah fiq, xde brg pon. Kite naik public transport je.
Fiq: i nk amik, u xnk. I ni sape dlm hidup u?
Ak: ok2, as soon as kite sampai kite bgtau.
Adei. Masalah2..
[ to be continued.. ]

Entry filed under: mase dEpaN. Tags: .

Cintaku [part 2] Cintaku [part 4]

7 Comments Add your own

  • 1. mmsy87  |  February 15, 2009 at 12:31 am

    lelaki sukar dimengertikan kan?

    Reply
  • 2. sue_fia  |  February 15, 2009 at 4:14 am

    yup…setuju2, susah sngat nak paham golongan korang nie…kenapa ek???

    Reply
  • 3. ummulmursyida  |  February 15, 2009 at 6:39 am

    kind of..
    sumtimes kite x tau ape yang lelaki nak, lagi2 kalau org yang jenis berahsia..

    Reply
  • 4. mmsy87  |  February 15, 2009 at 3:34 pm

    herm
    sebab korang nie bukan laki yang susah nak paham
    kami laki..so kami paham.. ehehe

    Reply
  • 5. siti shazwani  |  February 16, 2009 at 2:22 pm

    ummul..

    be a tough gurl k~~

    ni sume asam grm dlm prhbgn…

    i really adore ur spirit gurl..

    keep it up~~

    Reply
  • 6. shah  |  May 11, 2009 at 5:43 am

    kdg2 org lelaki ni dye x pndai nk jga hati dan perasaan org wanita..jd kte sbg seorg wanita jgnlah mudah terpedaya dgn pujukan kaum lelaki ni……byk karenahnye!!!!!

    Reply
  • 7. shah  |  May 11, 2009 at 5:47 am

    kalau lah benar owg laki ini sygkn kte dye xkn mankan perasaan kte…jd x de gunanye kte menitiskan air mata kerna laki2…owg pompuan harus bangun dan bangkit dari mimpi agar kte dapat tunjukkan pada kaum lelaki bahwa kni owg pompuan bukan kaum yang lemah……

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


%d bloggers like this: