Cintaku [part 4]

February 13, 2009 at 7:46 pm 7 comments

Sampai je ak kat PJ, mlm tu ak jumpa Fiq. Ak lepak2 ngan die pukul 3 pagi. Leas je die melabuhkan punggung, die bgtau.. ‘kite gaduh ngan abg kite..’ ak pon bg respon..’gaduh pasal ape..?”pasal handfon, kite nk pinjam hp die sebab batri kong. Tp die x kasik pastu die ungkit citer pasal arwah mak..’ mata Fiq merah. Tibe2 air mata die jatuh. Adui, ni parah ni. Ak pujuk die jgn nangis. Pastu die kate yang semua org dah x sayang die. Die plan nk larikan diri tapi ak x kasik. Ak jadik buntu, xtau nk buat ape.. dalam 5 hari selepas tu, tiap2 mlm ak lepak dengan die. Ade satu mlm tu tibe2 die lelah, sebelum balik die sempat cakap ‘nk ke Ummul hidup dengan org yang dah nk mati mcm kite nih..’ ak balas.. ‘nk sgt ke tinggal kan kite..?’ ak jadik ngeri betul bile die ckp mcm tuh. The next daynye ak lepak ngan die,ak rase emo, x sedap hati. Die tanya ak knp, then ak cerita kat die yang ak mimpi die mintak break ngan ak. Memang clear sgt dlm mimpi tu. Die msg, word ‘break up’ tu di bold kan. Lepas tu ak cakap kat die.. ‘kite xtau la Fiq, antara kite berdua ni, kite terasa mcm Fiq org yang akn tinggalkan kite.. kite takut..’ lepas tu die yakinkan ak yang die xkn tinggalkan ak. Mimpi tu cume mainan tido. Ye lah, mungkin ak risau sgt time tu, sebab tu mimpi yang bukan2 kot. Ya Allah, ak ingat sgt situasi mlm tu. Memang mlm tu hati ak x sedap, risau sgt2. Tp jadik ok bile die kate die syg dan xkn tinggalkan ak. Esok mlmnye ak lepak dengan die mcm biase. Semuanye normal.
Ak yang baru jugak start kerja kat McD mid valley hanya boleh lepak dengan die waktu mlm je. Mlm tu ak dapat msg dari abg ak kate nk bwk ak mkn kat ali cafe. Sampai kat rumah dalam pukul 8 mlm, ak nmpk Fiq dengan EE, best fren die tgh repair moto. Ak sengaja ketuk pagar rumah supaya die perasan ak dah balik. Tetibe die pandang terus lari ke arah ak.. ‘eh, akak McD dah balik, nk cheeseburger..’ ak ketawa! Sebab funny tgk gelagat die lari sambil hulur tgn. Fiq, rindu!!! T_T
Ak pon terus bgtau die yang ak nk keluar makan dengan abg ak. Ak pelawa die dengan EE ikut sekali. EE kate die xnk. Fiq kate die nk ikut tapi segan. Ak offer die, ak cakap kalo segan xpelah,ak bungkus kan die nasik USA. Die kate ok. Ak bersiap2. Mandi. Mase ak pergi, ak tgk die still dengan EE lagi. Bile dah siap mkn.., ak tergerak nk bungkuskan Fiq air tembikai laici sebab die suke air tuh. Ak pon pulang. Dalam perjalanan ak harap fiq still ade kat depan rumah, so that ak boleh kasi air dengan nasik tu terus. Tapi sampai je ak tgk Fiq dah xde. Pagar terbukak. Ak tgk jam baru pukul 10.30 mlm. Erm.. hampa nya.. T_T
Ak terus msg die bgtau yang makanan da sampai, tapi die x reply.
Ak tunggu sampai la ak tertido. Nasik USA ak letak atas katil yati, roomate ak. Air plak ak masukkan dlm peti sejuk. Ak asingkan ais dengan air takut2 nnt cair pastu tawar.. ehehe, sayang punyer pasal. Pukul 3 pagi ak terjage. Still xde respon dr Fiq. Ak pon msg Fiq lagi.. ‘fiq, kite dah beli makanan untuk fiq dah ni..’
Tibe2 die call, tapi org lain yang cakap..
“ni akak yang sewa rumah fiq eh..’ ak iyakan.. tapi hati ak tertany2, ape dah jadik..’ kak, sy naim, kwn Fiq..fiq dah meninggal..’ ak berkerut..’ish, jgn la main2, ape awak ckp ni..’ ak cube tenangkan hati ak.. ‘betul kak, skrg mayat die ade kat PPUM, kalau akak senang, ak datang la tgk mayat die..’, ak sebak, suare dah x boleh keluar..
[ to be continued ]

Entry filed under: mase dEpaN. Tags: .

Cintaku [part 3] Cintaku [final.. ]

7 Comments Add your own

  • 1. undefined  |  February 13, 2009 at 11:14 pm

    emm..
    hope u`ill be strong ummul.

    Reply
  • 2. ummulmursyida  |  February 14, 2009 at 2:14 am

    thanks undefined =)

    Reply
  • 3. d3arie_13  |  February 14, 2009 at 3:51 am

    i hope u’ll be strong and all u can do is pray 4 him…
    dat’s d best… pape pun jd, we always have ALLAH sbgi tmpt rujukan n jgk tmpt memohon segalanya…

    Reply
  • 4. ummulmursyida  |  February 14, 2009 at 4:15 am

    ye.. insyaallah sy akn sentise sedekahkan al fatihah untuk die.. semoga die tenang di sana😦

    Reply
  • 5. mmsy87  |  February 15, 2009 at 12:46 am

    life goes on…tabahkan hati atas ujian yang hebat…

    Reply
  • 6. ummulmursyida  |  February 15, 2009 at 6:42 am

    terima kasih sahabat2 ku🙂

    Reply
  • 7. siti shazwani  |  February 16, 2009 at 2:29 pm

    ummul..

    tabahkn hti eyh..stiap ape yg blaku msti ade hkmhnye kn~~

    juz put ur sacred trust in Allah k..

    sy sbg kwn yg jauh ni doakn awk~~

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


%d bloggers like this: