Budget 1st Half 09

February 22, 2009 at 10:00 pm 9 comments

Disebabkan pada sem nie budget ak dikurangkan,
so banyak mende yang ak plan nak beli tak jadik..
so untuk mengubat luka skit…ak pun nak citer la
ehehe…ok lets ride…more

APA YANG DIBELI?

1. Beg Camping..
beg nie ak beli sebab sem nie banyak gilerp kem kat luar..
ade 3 kem kat luar under kolej..maybe nex nex time ader laie kan
bukan per ak penat bawak beg banyak2 n tangan lenguh..nie contoh

2. KASUT MERAH
Kasut merah da lame ak carik..kalau aku suke design jer mesti takder size
tapi kali nie ak berjaya beli.. peh.. memang merah.. ehehe
tapi selalu orang tak sedar pun ak beli kasut..sebab sama jer merah..
janji ak minat merah kan..ehehe

3. Jersey Liverpool
yeay.. baju merah.. eeheh
liverpool logo dier cantik beb.. heheh..player dier best tapi
tak consistent plak dier nyer performance.. tapi ttap power la
torres nama yang ak bawak..ehehe..tapi masalahnyer ak syg plak nak pakai
itu ler maslahnyer..heheh

APA YANG TAK BELI? (Wishlist jer ler jadiknyer..😦 )

1. Lens JoJo
Kenapa ak nak sangat lens? sbb dlu sebelum ak beli kamera..
ak ngat nak amik pemandangan jer..
tapi sebab ak bz, so ak selalu amik gmbar event..
lens sekarang pendek 18-55mm ak susah nk amik gmbar
performer sebab ader vip.. ak takleh nak langgar adat..
n then ak suke amik gmbar candid.. kalau dtg dekat..sume orang posing
susah kerja ak kalau dorang posing..tak cantik ler gmbar..ehehe
original nikkor – RM25xx
3rd party – RM1500

2. Flash Light Nikon SB800/ SB900
Disebabkan ak deal amik gmbar event banyak..
so banyak dalam indoor n movement.. herm..
flash nie membantu.. sebab tak payah nak upkan iso
built in flash sekarang nie tak cantik kalau pakai sebab
nanti orang jadik putih…eheh..tmbah2 pakai mekap kantoi la korang..
RM 1,515.00

3. Nintendo Wii
ak takpernah ader game pun seumur idup ak.. hehe
ak last time main game pun fifa 98.. sebab ak selalu bz..
n dlu ak selalu main software…wat website.. ak rase cam buang mase main
game tapi sekarang.. ak rase nyesal tak main game time kecik..
sekarang da besar..malu member sume pandai main game
sebenarnyer wii nie ak suke sebab ak nak slim kan badan..
nak bersukan kat luar selalu tak berkesempatan.. tuh jerk..
ak tak nak boyot laie.. eheheh
RM 890.00

4. Tripod Pro
sebab macam ader projek..jeng jeng jeng.. ehehe
tapi nanti nak beli jugak kot..
skit laie.. ehehe
RM 18x.xx

5. MP3 Player
sebab ak bosan dalam bas…
RM520.00

6. Kamera Nikon d700

6. Yeah.. macam orang pelik kenapa nak beli laie dah ader?
bezanya macam kereta kancil dan kereta evo…
kereta kancil akan bergoyang dan terbabas kalau bawak laju
berbeza dengan kereta evo.. camtuh ler..
RM 8700

7. Baju-baju Merah
ak sedang collect baju2 merah, sweater yang ader hood merah, n segalanya
merah.. sebab kalau bleh setiap masa nak pakai baju merah..
rase selesa n bertenaga..tapi apa yang specialnyer
time ak shopping selalu ak tengok kaler shirt jerk..pastu design skit2
ak terus angkat..dlu ak tengok kaler ak angkat jer terus
eheh…tak tau aper sawan merah..senang dari jauh da tau nak beli ke tak
RM 2xx la kalau banyak2 eheheh

Langkah-Langkah

1- tak makan malam kat kedai..
juz makan biskut n milo kat bilik. bagus jugak.. takder ler boyot
perut makan terus tdo kan..ehehe

2- no borak-borak & cinema..
cutoff in entertainment – cinema, topup…adei

marilah doakan ak murah rezeki mencapai segalaanya..ehe

Entry filed under: activitY, personaL - mikE. Tags: .

Teknologi Makmal Perubatan Gerak Kerja KKAA XII bermula

9 Comments Add your own

  • 1. iorichee  |  February 23, 2009 at 2:12 am

    semoga berjaya…
    tapi bila tgk org bab nak beli kamera…
    rata2 pilih nikon…
    apsal ekk…???
    kan olympus lebih best……???
    then ko nak jadi photographer ke mat..???
    part time ke full timer…???

    Reply
  • 2. mmsy87  |  February 23, 2009 at 4:43 am

    herm.. kisahnyer..
    dulu cannon dominate pasaran dslr..
    n then sekarang nikon sedang berkejaran
    dengan stratergi harga yang lebih rendah skit..

    juz nikon easy to use la..easy interface
    intuitive camera design..
    canon plak autofocus dier ak try cepat jugak..
    olympus plak selalu ketengahkan
    feature n technology baru..
    so kengkadang nikon n canon tercabar
    n terikut ikut dengan ape yang olympus
    tawarkan..

    cuma kat malaysia nie..
    cannon n nikon senang nak cari parts/lens
    camtuh ler citernyer skit yang ak tau ler..
    sekarang sesikit…

    Reply
  • 3. affanazami  |  February 23, 2009 at 8:35 am

    nak wii jugak. gile mahal. seumur hidup aku pun takpenah ade gem gem ni.. haih

    Reply
  • 4. mmsy87  |  February 23, 2009 at 3:26 pm

    herm tuh la pasal
    bebudak sekarang nie untung
    sume mende da ader beb

    Reply
  • 5. shah  |  March 3, 2009 at 5:37 pm

    btw,,wii x bes,,ps3 best,,=P,,kiddin’,,

    Reply
  • 6. Anturaya  |  March 6, 2009 at 8:28 am

    Abg Faez nak tanyer, yang beli beg tuh lebih tinggi dari ummul ker.?..uik beli nak turun Hulu Langat kak Ida ko dah rindu ngan ko nie.

    Reply
  • 7. mmsy87  |  March 6, 2009 at 8:49 am

    betul..memang hampir sama tinggi dengan ummul..
    hohoho

    Reply
  • 8. ummulmursyida  |  March 8, 2009 at 1:58 am

    abg faez.. mamat ni hyper tinggi la..bukan mcm saya..saya 153 je..
    saya pon dah rindu ngan mummy wanna be tuh..mira x ajak saya dtg, segan la saya..ehehe

    Reply
  • 9. Utopie - Web Site Design Liverpool  |  July 6, 2009 at 9:18 pm

    Yayyyyyyy, LFC, good choice of team mate !!!!!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


%d bloggers like this: