Posts filed under ‘tecH tips’

Free-Space.net Hosting Ads-free

Jom wat website woo…
register for Free aja tanpa iklan.. come on man!
http://www.free-space.net/

-200MB Reliable disk space (Ad-Free)
-2GB Powerful monthly transfer allowance
-Web control panel (cPanel) and FTP access
-Easy Website Builder (in cPanel) Powerful & Dynamic
-Use your registered domain or choose a free subdomain
-Supports HTML PHP CGI Perl MySQL and more
-5 Email accounts at your domain

Advertisements

August 31, 2008 at 6:24 am Leave a comment

Produk sendiri

Jom free2 pegi kat www.ownskin.com, website ni baru ak dapat dari yati. Gunakan website ni untuk cipta produk sendiri, tp in term of fon la. Kat cni boleh creat theme,wallpaper untuk hp korang. Tp kne sign up dulu..senang je. xder activation pon.. Selamat mencuba.. =)

August 26, 2008 at 12:27 pm Leave a comment

Best4c – Perisian melukis diagram secara online

Selalunya kalau aku nak buat carta atau diagram, aku akan guna Microsoft Project, tapi baru-baru ni abang aku ada khabarkan yang ada satu laman web ini menyediakan kemudahan untuk semua tu secara online dan percuma. Kita boleh buat macam-macam bentuk diagram seperti gambar di atas. Tapi kena daftar dulu untuk guna servis ni. Aku dah cuba guna, dan pengalamannya seperti guna aplikasi desktop (servis ni guna ajax), jadi aku sangat syorkan laman web Best4c.Com ni kepada semua.

Aku rasa mungkin satu hari nanti, semua perisian kita tak payah install dalam komputer, tapi kita akses dari internet saja. ^_^ Tapi kalau tahap kelajuan internet yang selalu macam air pasang surut, susah jugak kan? Hahaha…

August 18, 2008 at 6:01 pm Leave a comment

Belajar English secara Online dan Percuma!

Assalamualaikum dan selamat pagi :-), kepada sesiapa yang nak ‘improve’kan penggunaan bahasa inggeris, boleh la cuba layari dan belajar kat website ni, kaedah dia pun macam sempoi ja, ada langkah-langkah macam dalam screenshot kat atas..Amat berguna kepada Internet Marketer melayu yang ingin belajar bahasa inggeris tapi tak ada masa nak ambil kelas. Aha, juga tak lupa kepada sesiapa yg tengah bercuti(kan musim cuti sekarang ni? :-D) boleh la cuba..

Sila layari http://www.thinkglish.com untuk mencuba!
Sumber : www.OmaQ.org

p/s : aku bukan nak banggakan bahasa inggeris dan pandang rendah pada bahasa bangsa aku sendiri,bahasa Melayu, aku cuma nak rakyat Malaysia bertambah maju dengan belajar banyak bahasa terutamanya bahasa Arab dan bahasa inggeris(sebab kebanyakan maklumat dalam internet guna bahasa inggeris, betul tak?)

July 17, 2008 at 2:06 am Leave a comment

Katz Download bergema!

Jom download..
Direct link download macam2
Ala-ala torrent site tapi direct link.. Thanx Syed sebab inform
Jangan biarkan cipan terus menjadik cipan..
biarkan cipan menjadi seekor haiwan yang lebih bermakna
hari ni!

Jom P kat Katz Klik Sini

July 8, 2008 at 6:54 am Leave a comment

KOMP3.Net – Download sampai satu album?

Anda kene block leh server?
tidak boleh untuk torrent maupun p2p network?
ehehe.. mari sini.. ader solution
download sampai pengsan.. sampai satu album pun bleh
dengar sampai lebam telinga
klik sini – http://www.komp3.net

July 4, 2008 at 10:17 pm 1 comment

43 Web Design Mistakes You Should Avoid

There are several lists of web design mistakes around the Internet. Most of them, however, are the “Most common” or “Top 10” mistakes. Every time I crossed one of those lists I would think to myself: “Come on, there must be more than 10 mistakes…”. Then I decided to write down all the web design mistakes that would come into my head; within half an hour I had over thirty of them listed. Afterwards I did some research around the web and the list grew to 43 points.

The next step was to write a short description for each one, and the result is the collection of mistakes that you will find below. Some of the points are common sense, others are quite polemic. Most of them apply to any website though, whether we talk about a business entity or a blog. Enjoy!

(more…)

June 28, 2008 at 11:34 pm Leave a comment


Categories