Cintaku [part 2]

February 13, 2009 at 5:22 am 8 comments

Biaselah, awal2 bercinta semuanye indah.. xde gaduh, xde nangis.. semuanya gelak.
Untuk org yang dah berumur 21 tahun di tambah pulak tengah stadi mcm ak nih, mestilah ak harapkan hubungan ak dengan fiq ni bukan hubungan yang sia2.. ak cube bg yang terbaik dan die pon janji xkan tinggalkan ak. Ak pegang kate2 die tuh. Die pernah nyanyikan ak lagu kekasih gelapku, yang phrase..’ ku mencintaimu, lebih dari apa pun, meskipun tiada satu org pon yang tahu..’
Kadang2 ak kesian degan fiq. Die komplen ak x romantik. Ak pk, mungkin ak dah lame x kapel, so ak tak pandai nk treat lelaki baik2 tapi tuhan je yang tahu betapa sayangnye ak kat die.. Niat ak, ak dapat jadikan die seorang lelaki yang berguna sebab ayah die org yang baik2, so ak yakin someday die akn berubah. mula2 ak xnk sayang die sgt, cukup sekadar adik dengan akak, tapi ak x boleh tpu diri ak, sehari x jumpa, ak rindu kat die. Itu sayang la namanye kan?? Makan minum ak die amik tahu. Pernah sekali die tolong basuhkan baju, tuala ngan cadar ak sebab rumah ak xde mesin basuh. Walaupon rumah sewa ak dengan fakulti jarak die ibarat sejengkal, die excited nak anta ak pergi dan amik ak dari kelas. Ak terharu, malu pon ade sebab ak x pernah di layan baik mcm tu.
Satu hari, fiq bawak ak pergi makan. ak bwk die mkn kat ali cafe. Malam tu mulut die berbau lain mcm, ak tanya die. last2 die mengaku yang die minum. ak suapkan die nasik USA, pastu die nk suapkan ak guna sudu yang sama. Ntah kenapa mulut ak cabul ak pegi cakap.. ‘ee, xnk, kotor..’
Die terdiam tiba2. Baru ak sedar die terasa hati dengan ayt ak. Nasik USA die yang berbaki masih banyak,die x abiskan. Die anta ak balik, sepanjang jalan pulang die diam. Sejam lepas tu die msg nk jumpa. Die sengih2 dengan ak. Ak pon pelik.. die ajak duduk kat buaian tapi tiba2 hujan, so kitorg lepak kat parking kereta ayah die. kitorg duduk, diam seribu bahasa. Lepas tuh die pandang ak, sambil kate..
‘sampai hati awek kite tadi kate kite kotor, elok2 separa sedar jadi terus sedar sebab die cakap kat kite mcm tu..’
Ak tau die tengah perli ak, ak diam sebab ak sedar salah ak..
‘dulu arwah mak kite pon x pernah kate mcm tu kat kite, ni awek kite, org yang kite sayang cakap kite kotor, sampai hati die..’
Ak jadik makin terdiam, ish.. terngiang2 lagi ayat tu sampai sekarang.. ak x tau nk mintak maap mcm mn.. Hujan dah berhenti, die alas buaian die dengan surat khabar, die tarik ak duduk kat buaian. Mase tu lah die cakap, hingga buat ak rase bersalah sgt.. ak terdiam, terdiam sangat sebab x mampu nk kate ape2.. Ya Allah, kenapa lah ak pergi cakap die kotor..??? Hujan mula turun balik. Kali ni lebat, seluar ak dah basah. Fiq suruh ak balik tapi ak xnk sebab nk setel tyme tu jugak. Bile die diam, ak pulak stat cakap. Dalam x semena2 ak menangis. Mane x nye, byk kali die cakap pasal arwah mak die.Uiks.. ak rase bodoh sgt layan bf ak mcm tuh. Padahal niat ak nk tolong die. Lepas tu fiq paksa ak balik rumah, da janji nk call ak. Lepas begayut, setel la masalah. Fiq, maafkan lah kite, sumpah kite xde niat nk cakap fiq mcm tu.. T_T

[ to be continued.. ]

Entry filed under: mase dEpaN. Tags: .

Cintaku [part 1] Cintaku [part 3]

8 Comments Add your own

  • 1. undefined  |  February 13, 2009 at 8:35 am

    waa..
    xsbar pla ak nak tnggu part3!!..
    tp ak cam dh dpat guessing jer pe jd strusnyer..
    btw ummul..kuatkan kan semngat k..

    yess..ak pirstt.!
    lame x bwat camgini..haha

    Reply
  • 2. ummulmursyida  |  February 13, 2009 at 12:43 pm

    hehe..
    ak sentiasa akn kuatkan semangat =)

    Reply
  • 3. mmsy87  |  February 13, 2009 at 12:54 pm

    baikkan dier..
    herm…

    kene carik budak muda la..
    baru baik..budak tua jahat2 ek..
    ehehe

    Reply
  • 4. ummulmursyida  |  February 13, 2009 at 1:01 pm

    die baik..
    memang baik..
    hehehe..
    ak perempuan, segan la nak cari yang muda2 ni..
    ko ok la kot..
    cari gf cepat2 ye mat..
    cari yang baik2..
    ehehe..

    Reply
  • 5. mmsy87  |  February 13, 2009 at 1:24 pm

    ntah la..
    harapan semakin hari semakin malap
    ak pun risau..ehehe
    takper ler..ditakdirkan begini aja

    herm..
    jangan copy ayat mak ak daaa

    Reply
  • 6. ummulmursyida  |  February 13, 2009 at 2:36 pm

    ehehe..
    ak remind je, ade makne tu mak ko pesan mcm tu..
    jgn marah naa..

    Reply
  • 7. u know me  |  February 13, 2009 at 5:17 pm

    dear..ure so in pain for so long..
    bangun..!

    Reply
  • 8. ummulmursyida  |  February 13, 2009 at 7:51 pm

    yeap, hope ‘u know me’ terus bace sampai final part of ‘cintaku..’
    thanks for your support..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories


%d bloggers like this: